Koblinger og koblingspæle​

Koblede pæle er løsningen ved pælelængder på mere end 18 meter.

​Centrum Pæle A/S har udviklet og patenteret CPG-koblingen, der er konstrueret således, at der sikres momentstivhed, træk og trykbæreevne som på tilsvarende pæle uden kobling. CPG-koblingen er testet og godkendt efter pælestandarden EN 12794 som en klasse A-kobling (den bedste klasse), hvilket betyder, at den kan benyttes selv ved hård ramning uden at miste sine egenskaber.​

Instruktionsvideo til samling af CPG-kobling:​

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

CPG-koblingen er yderligere testet og typegodkendt i henhold til tysk standard af Deutsches Institut für Bautechnik, hvor koblingens evne til at optage dynamiske dynamiske kræfter eftervises igennem udmattel­ses­prøvning – Zulassung nr. Z-34.21-228.

Den resulterende Wöhlerlinje ses på billedet ovenfor og kan rekvireres ved henvendelse.

Produktionen af koblingspæle til det danske marked overvåges af Dancert og af Materialprüfanstalt für das Bauwesen TU Braunschweig for pæle til det tyske marked. Koblingerne findes som 4- og 8-lås koblinger, afhængig af hvilke belastninger de forventes at skulle udsættes for.

I designet af CPG-koblingerne er der indarbejdet anbefalinger fra den svenske ”Pålkommission” – rapport nr. 105 "Stålpålars bestandighet mot korrosion i jord”​– som i afsnit 2.12 ”Korrosion på stål i beslag till pålar av trä, betong och stål” angiver korrosion af koblingernes låsedele til at være 0,2 mm/100 år. Rapporten angiver desuden, at koblinger yderligere kan beskyttes mod korrosion ved indfedtning af låsedelene. Dette tiltag er standard i CPG-koblingen. For tekniske egenskaber for pælekoblinger se siden Statiske Beregninger.

Vi har lavet en brochure på engelsk om vores koblinger med tekniske specifikationer, billeder mm. Brochuren kan ses ved at klikke her.

Ligeledes er der lavet en koblingsbrochure specifikt til det amerikanske marked. Se den ved at klikke her.

Centrum Pæle A/S

Grønlandsvej 96, 7100 Vejle, Danmark​

75 83 01 11

info@centrumpaele.dk

Andre Centrum Fabrikker:

Tyskland

England

Polen

Sverige